Ο Μάριο Χατζησάββας γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ιδιαίτερη προσωπικότητα από μικρός, γνώριζε πολύ καλά με τι ήθελε να ασχοληθεί στη ζωή του. Τον κέρδισε η υποκριτική γιατί τον κάνει να ξεπερνά τον εαυτό του και κάθε φορά να μαθαίνει και κάτι καινούριο για εκείνον. Ανήσυχο πνεύμα με πολλές πτυχές,ταλέντα και ανησυχίες.

Αγαπά την μουσική γιατί όπως, λέει ο ίδιος, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του. Πολύπλευρος καθώς είναι δεν θα μπορούσε να σταθεί μόνο σ’ένα είδος αν και εκφράζει μια αδυναμία στους ήχους της rock. Γενικά δεν επαναπαύεται, του αρέσουν οι αναζητήσεις, τον ελκύει το διαφορετικό και απολαμβάνει μια εποικοδομητική συζήτηση με ανθρώπους που εκτιμά. Η δημιουργικότητά του, είναι η κινητήριος δύναμη για την εξέλιξή του και η δίψα του για μάθηση τον κάνει να αναζητά συνεχώς νέες πηγές γνώσης.

Όνειρό του να μπορέσει να μεταδώσει στον κόσμο όλα αυτά που και ο ίδιος φοβάται να παραδεχτεί στον εαυτό του, συναισθήματα, βιώματα και πάθη, όλα αυτά που τον κάνουν δηλαδή αυτό που είναι σήμερα.

“Αυτό που πραγματικά θέλω μέσα απ’ την δουλειά μου είναι να ταξιδεύω και να εξοικειώνομαι με τους πολιτισμούς, τις κουλτούρες και τις ψυχές των ανθρώπων. Εγώ δεν έχω παρά να απολαμβάνω το ταξίδι μέχρι αυτό που μας ένωσε να μας χωρίσει…”

Τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός έγιναν στις αρχές του 2012 όπου πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους του Πέτρου Ρούσσου «Angels on a Bullet» (2012). Εκεί ήταν που κατάλαβε ότι η υποκριτική -και ιδιαίτερα το σινεμά- είναι αυτό που πραγματικά ήθελε να υπηρετήσει στην ζωή του. Το 2013 το «Angels on a Bullet» βγαίνει στη δημοσιότητα καθώς ήταν και υποψήφιο για “Καλύτερη Μικρού Μήκους Ταινία 2013” στο «5th International Cinematography Artfools Festival Larissa-Greece» Στη συνέχεια ακολούθησαν και ρόλοι στο θέατρο, την τηλεόραση, το web tv, αλλά και το σινεμά καθώς επίσης και στο ραδιόφωνο όπου για 2 συνεχόμενες σεζόν, έκανε καθημερινά το «Super Mario Radio Show» όπου ο κόσμος το αγάπησε και το αγκάλιασε απ’ την πρώτη στιγμή.

Τέλος, το καλοκαίρι του 2015 συνεργάστηκε με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Νίκο Κατράκη στην μικρού μήκους ταινία «Utopia» και συμπεριλήφθει στο cast (Άννα Φόνσου, Νίκος Κατράκης, Μάριο Χατζησάββας, Πέτρος Ιωάννου, Πάνος Λιβαθινόπουλος) η οποία συγκαταλέγεται στα projects που θέτουν υποψηφιότητα  αυτή τη φορά για τον τίτλο «Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους 2015» στο «5th Athens International Digital Film Festival».

Το Νοέμβριο του 2016 ανεβάζει -επίσημα σε θεατρική σκηνή- για 3η φορά στην Ελλάδα «Το Κύκνειο Άσμα» του Άντον Τσέχωφ σε σκηνοθεσία της Μαρίκας Θωμαδάκη το οποίο είναι και η πρώτη φορά στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο που ερμηνεύεται -επίσημα σε θεατρική σκηνή- από έναν τόσο νέο ηλικιακά ηθοποιό (24 ετών) κάνοντας τον ρόλο του Βασίλι Σφετλοβίντωφ (70 ετών). Λίγο πριν το τέλος του 2016, τον Δεκέμβριο το «Utopia» είναι υποψήφιο στο «6ο Argo Film Festival» για τους τίτλους «Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους 2016» και  «Βραβείο Κοινού 2016»

Το 2017 είναι ακόμα στην αρχή…

sign_logo